Collie Dog: En Av De Mest Populära Raserna

Dog Information


Inlämnad under hundinformation

Lämna en kommentar


Collie-hunden gör en utmärkt sporthund och kan läras att göra pekarens och Setterens arbete, liksom vattenspaniel och Retriever. Han kan utbildas för att utföra andra rasers uppgifter. Han är smart på jakt, med en utmärkt näsa, är en bra ohyra-mördare, och en mest trogen klocka, vakt och följeslagare.


Lite är känt med säkerhet om Collies ursprung, men hans listiga och hans yttre utseende verkar indikera ett förhållande med vildhunden. Buffon ansåg att han var den sanna hunden av naturen, beståndet och modellen av hela hundarterna. Han ansåg Sheepdog överlägsen i instinkt och intelligens till alla andra raser, och att, med en karaktär där utbildning har en jämförelsevis liten andel, han är det enda djur som föds perfekt utbildade för människans tjänst.


På showen är denna typ av hund alltid högst upp i klassen. Han anses vara den mest tractable och är verkligen den mest smidiga. Andra till denna typ till förmån är den släta belagda sorten, en mycket hård, användbar hund, väl anpassad för hill arbete och en vanligtvis mycket flotta av foten. Han är inte så söt i humör som svart och vitt, och är långsam att göra vänner. Det finns inte en mer graciös och fysiskt vacker hund att ses än showen Collie av den nuvarande perioden. Producerad från den gamla arbetstypen är han nu praktiskt taget en distinkt ras.


Skallen ska vara platt, måttligt bred mellan öronen och gradvis avsmalnande mot ögonen. Det bör bara finnas en liten depression vid stoppet. Bredden på skallen beror nödvändigtvis på kombinerad längd av skalle och nosparti, och hela måste beaktas i samband med hundens storlek. Kinden ska inte vara full eller framträdande.


Nospartiet ska vara av rättvis längd, avsmalnande mot näsan och får inte visa svaghet eller vara snippy eller lippy. Oavsett hundens färg måste näsan vara svart. Tänderna ska vara av god storlek, ljud och nivå; mycket liten ojämnhet är tillåten. Käftarna är rena och kraftfulla. Ögonen är en mycket viktig egenskap, och ge uttryck för hunden; de bör vara av medelstorlek, som något snett, av mandelform, och av en brun färg utom i fallet med merles, när ögonen är ofta (en eller båda) blå och vit eller Kina; uttryck fullt av intelligens, med en snabb varning titta när du lyssnar. Öronen ska vara små och måttligt breda vid basen och placeras inte för nära varandra utan på toppen av skallen och inte på sidan av huvudet. När de är i vila bör de vanligtvis bäras kastas tillbaka, men när de är på alerten fram och bärs halv upprätt, med tips något hängande i attityden att lyssna.


Nacken ska vara muskulös, kraftfull och av rättvis längd och något välvd. Kroppen ska vara stark, med väl sprung revben, Bröst djup, ganska bred bakom axlarna, som bör sluttande, ländar mycket kraftfull. Hunden ska vara rakt framför. Frambenen ska vara raka och muskulösa, varken i eller ut i armbågar, med en hel del ben; underarmen något köttig, pasterna visar flexibilitet utan svaghet. Bakbenen ska vara muskulösa på låren, rena och Seniga under hockarna, med välböjda kväver. Fötterna ska vara ovala i form, sålar väl vadderade och tårna välvda och nära varandra.


I allmänhet är han en litenDen aktiva hunden, hans djupa bröst som visar lungkraft, nackstyrka, hans sluttande axlar och välböjda hockar som indikerar hastighet och hans uttryck hög intelligens. Han borde vara en rättvis längd på benet, vilket ger honom mer av en racy än ett cloddy utseende. Med några ord bör en Collie visa uthållighet, aktivitet och intelligens, med fri och sann handling. I höjd bör hundar vara 22 ins. 24 ins. vid axlarna, tikar 20 ins. 22 ins. Vikten för hundar är 45 till 65 lbs., tikar 40 till 55 lbs. Den släta collien skiljer sig bara från den grova i sin kappa, som ska vara hård, tät och ganska jämn.


Taggar videor: djur, rasen, Collie Hund, sheepdog, utbildning

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires