När din hund börjar nysa

När din hund börjar nysa


Hund Vård

Lämna en kommentar


Det finns många saker som både hundar och hundägare kan ha gemensamt. Till exempel kan både hundar och hundägare vara benägna att fetma om de inte reglerar matintag och genom att inte träna.


Dessutom kan hundar och människor också förvärva sjukdomar som härrör från felaktig kostbehandling som diabetes, hjärtsjukdomar etc.


Dessutom är det mest underhållande som både hundar och människor delar det faktum att de båda är utsatta för allergier.


Låter omöjligt? Tänk om.


Veterinära experter hävdar att hundar har allergier också. En av de främsta tecknen på allergier är klåda i huden. Deras andningsorganssystem kan också påverkas av allergier.


Normalt kommer hundar att manifestera symptom på luftvägsallergier som nysning, väsande andning och hosta. Deras näsa och deras ögon kan också manifestera en urladdning precis som människor gör när de har förkylningar eller influensa.


Det finns också allergier som kan ha en effekt på matsmältningssystemet; därför kan det resultera i vattnig avföring, diarré eller kräkningar.


Experter säger att nästan 20% av hundarna i USA lider av flera typer av allergi. Så, för människor som vill veta mer om de olika allergier som hundar förvärvar, här är en lista över de vanligaste allergierna:


1. Allergier med loppor


Det är ett välkänt faktum att hundar vanligtvis är infekterade med loppor. Men vad de flesta inte vet är att de kan få allergier genom dessa loppor också.


Det är inte lopporna som faktiskt orsakar allergiska reaktioner hos hundar utan loppans saliv. Därför är det viktigt för hunden att genomgå en hudallergiundersökning för att avgöra om en viss hund är känslig för loppsaliv.


Om hunden är allergisk mot loppsaliv, skulle det vara bättre för ägaren att genomföra en rigorös loppkontroll eller lopputrotning för att minska de allergiska reaktionerna. Men det måste komma ihåg att lösningar som används i loppkontroll bör vara säkra för hunden.


2. Allergier avseende livsmedel


Liksom människor får hundar allergier från mat också. Det finns fall där hundar får allergier från livsmedel som deras system inte kan tolerera, såsom vete, sojaprodukter, fläsk, nötkött, vassle, fisk, ägg, mjölk, majs, konstgjorda sötningsmedel och kemiska konserveringsmedel som placeras i maten.


Dessutom kan hundar få allergier i mat som de inte har provat tidigare. Det bästa sättet att bekämpa detta speciella allergiproblem är att mata hunden kommersiella hundmat oftare istället för hemlagade produkter.


Några tecken på allergiska reaktioner på mat hos hundar skakar på huvudet, kliar öronen, irriterad hud, biter och slickar på bakfoten, inflammationer i örat, nysning, beteendeförändringar, kräkningar, diarré etc.


3. Atopisk Dermatitis


Atopisk dermatit är en känd allergisk hudsjukdom hos hundar. Detta orsakas oftast av överkänslighet av hundens immunförsvar till vanliga ämnen som kan hittas i miljön som formar eller dammkvalster.


Vanligtvis sägs en hund vara lider av atopisk dermatit när hunden börjar överdrivet slicka och tugga sina tassar, Slicka buken och dess bakre Fötter.


Atopisk dermatit kan ses som en salivfärgning som finns i armhålorna, mellan tassarnas tår och i ljummen. I ljusa hundar kan atopisk dermatit ses som en rödbrun fläck som finns på samma delar som nämndes.


4. Allergier till följd av bakterier


Detta är den vanligaste orsaken till allvarliga allergier hos hundar. I allmänhet finns det vissa bakterier som trivs i hundens hud. Detta är känt som arten av stafylokockbakterier. I de flesta fall orsakar detta inte allergier hos hundar. Det finns dock vissa typer av hundar som utvecklar allergi mot det.


Det vanligaste symptomet på denna typ av allergi är håravfall tillsammans med utvecklingen av ringorm som märken i hundens hud. De områden där dessa märken uppträder blir vanligtvis smittade, därför är det viktigt att behandla dem med antibiotika.


Faktum är att allergier inte bara är för människor. Allergier stor påverkar nästan 20% av den totala befolkningen av hundar i USA, och det är en ganska alarmerande antal. Därför är det oerhört viktigt för hundägare att känna till dessa hundallergier för att förhindra dem från ytterligare exponering.

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires