Vad En Hund Verkligen Behöver

Vad En Hund Verkligen Behöver

Arkiverad under Hundvård

Lämna en kommentar


Lojal, vänlig, skyddande, tillgiven, rolig. Dessa egenskaper har tjänat hundar en speciell plats i människors liv och hjärtan. De flesta hundar nu ägs som husdjur främst eftersom de är de perfekta husdjur. En hund kommer alltid att försöka hålla dig nöjd och leende. Det kommer aldrig att hålla agg mot dig, och kommer aldrig att döma dig för ditt utseende eller misstag. Det kallas inte människans bästa vän för ingenting.


Hundar har ett grundläggande behov av skydd, god näring, motion och kamratskap. En hund kommer att förlita sig på sin ägare för alla dessa behov, förutom träning och skydd. Dessa är alla grundläggande behov, men en hund behöver också Veterinärvård.


Om en person har en hund för ett husdjur är det en bra idé att se till att det ses av en veterinär regelbundet. Hundar är benägna att ett brett utbud av sjukdomar och sjukdomar och det är bäst att han blir vaccinerad mot dessa sjukdomar. Några av de mest dödliga sjukdomarna som en hund kan komma i kontakt listas nedan tillsammans med rätt vaccination för att förhindra dem:


1. Canine Adenovirus-eller infektiös hund hepatit (ICH). ICH är en extremt smittsam sjukdom som bara är hundar som överförs till andra hunddjur. Denna sjukdom överförs i urin och ögon eller nasala sekret från djur med denna sjukdom och påverkar lever, njurar och blodkärl. Hundar i alla åldrar är benägna att förvärva denna sjukdom, även om valpar och yngre hundar har högre risk.


2. Canine Distemper Virus (CDV) - det överförs genom kontakt med infekterade hundar och påverkar mag -, respiratoriska och centrala nervsystemet. Denna sjukdom är ofta dödlig för valpar och vuxna hundar.


3. Para influensa-även känd som trakeobronchitis, det är en smittsam infektion av hundar som allvarligt påverkar unga valpar övre andningsorganen. Dess symptom är gagging och hosta. Hundar i stressiga och trånga förhållanden löper störst risk för denna sjukdom.


4. Parvovirus-detta är en extremt smittsam virussjukdom som påverkar vita blodkroppar, tarmarna och hjärtat. Det kännetecknas av kräkningar, svår diarré och feber. Det är ofta dödligt hos valpar. Vid den högsta risken för denna sjukdom är hundar i trånga platser som hundutställningar och kennlar.


5. Rabies-Rabies kan påverka alla varmblodiga djur som är ovaccinerade mot sjukdomen, inklusive människor. Det påverkar hjärnan och är alltid dödligt. Husdjur utsätts för rabies från bett av vilda djur som inkluderar fladdermöss, tvättbjörnar, rävar och skunkar.


Summan av kardemumman är att hålla en hund sjukdomsfri. Vaccinera den. När allt kommer omkring, vad en hund verkligen behöver är. . .god hälsa!

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires